Biscotti, un biscuit tare.. versatil

Cineva mi-a zis ca acesti biscotti sunt intradevar crocanti dar “fooarte tari”. Biscotti nu trebuie sa fie altfel. Altfel ar fi cozonac. Proprietatea lor este tocmai faptul ca sunt tari, dar cand incerci sa ii rupi in bucati vei observa ca sunt crocanti, faramiciosi. Modul de servire este obligatoriu prin inmuiere in cafea, lapte sau ceai, ori variatii ale acestora. In Italia de exemplu, se servesc dupa masa impreuna cu un vin desert.

Acesti biscotti sunt de fapt niste pesmeti, destul de tari, dar nu atat de tari incat sa iti strici dintii in ei. Ii intalnim si sub numele de cantuccini, cantucci, biscochos, biscotti di Prato, carquinyolis sau rosegnos. Originea acestora este din Latina medievala, cu numele de biscoctus, adica copti de doua ori. Asta ne spune ceva despre faptul ca sunt tari. Acesti biscotti copti de 2 ori in cuptor, erau intentionat uscati pentru a fi pastrati mai mult timp, ceea ce inseamna ca termenul lor de valabilitate are o limita impusa numai de tine.

Ingrediente si mod de servire

biscotti si cafea

Ingredientele acestui biscotti sunt simple, faina, zahar, oua, nuci sau migdale, insa variantele moderne au inclus si fructe uscate de orice fel: stafide, caise, prune, ghimbir, etc.

Atractia pentru acesti biscotti vine din asocierile pe care le aplicam. Acest biscuit in sine nu are parte de prea multe arome, decat cel de la nucile uscate sau fructele confiate folosite. Insa, imaginati-va numai combinatia de biscuit tare inmuiat intr-o caffe latte – biscuitul devine moale si preia din gustul catifelat al laptelui si aroma usor amaruie a cafelei. Sau o combinatie de biscotti cu vin – vinul ii da acestui biscuit un gust usor intepat, acidulat, si scoate in evidenta parfumul vinului. Eu prefer biscotti acestia cu cafea neagra – gustate separat nici cafeaua neagra nici acest biscuit nu iti zic mare lucru. Dar inmuiat in cafea amara, capata un gust de caramel copt, din combinatia de dulce-amar dintre ele.

Biscotti in dar

Am ales ca si idee de cadou, sa asamblez 3 bucati de biscotti intr-un pachetel transparent, pentru a scoate in evidenta dimensiunea lor. Bucatile de biscotti se taie aproximativ de marimea unei felii de paine, mai lungi si mai subtiri, ori mai scurte si mai groase.

Biscotti pot fi ambalati cu scopul de a fi facuti cadou. Evident, este un cadou mic, insa daruit cu maxima dedicatie. Pachetelul are aplicat deasupra o banda de carton pe care sta atasat un bradut din fetru. L-am finisat cu o fundita orange, ca sa se potriveasca cu nuantele de verde folosite si cu culorile coapte ale biscuitului.

Dimensiunea pachetului te ajuta sa il ascunzi in buzunar sau intr-o mana, pana ajungi sa il daruiesti cuiva 😀 Odata ajuns in mainile destinatarului, adu-i si o cana de cafea sau ceai si ai sa devii cuceritorul zilei. E un cadou potrivit pentru colega de birou care este o coffee addict, pentru doamna de la personal sau conta care sta prea mult cu nasul in hartii sau pentru orice persoana careia ii plac dulciurile, nu are timp sa le faca, dar tot timpul se uita la retete pe net.

Ai nevoie de o pauza? Un biscotti ar merge la fix ca sa te relaxeze.

Anunțuri

Un răspuns la „Biscotti, un biscuit tare.. versatil

  1. Buna idee cu vinul. Propun un vin Cabernet. Dupa ce consumi un biscotti inmuiat in vin poti consuma si doua pahare cu CABERNET. POFTA BUNA !!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s