Melci cu scortisoara sau Cinnamon Rolls

Melci cu scortisoara… si cardamom si nucsoara si ghimbir. O explozie de arome intr-un rulou pufos si cald.

Impreuna cu mirodeniile am presarat si nuca macinata, iar deasupra i-am  stropit cu o glazura cu suc de lamaie. Divin! Compozitia de coca este asemanatoare cu cea pentru cozonacul romanesc, insa mult mai cremoasa. Serviti cu lapte cald, sunt de nedescris.

Ingredientele, cum spuneam, sunt cele cunoscute la un cozonac: faina, lapte, oua, esenta de vanilie, si ceea ce ii ii face sa fie cremosi, unt si iaurt (smantana ori lapte batut, dupa preferinta). Se poate adauga in umplutura de mirodenii si stafide, ceea ce va face un gust si mai bogat. Se pastreaza la fel de aromati si fragezi, acoperiti cu folie alimentara, sau tinuti in cutie de plastic inchisa.

Pentru fanii genului, adica cei care prefera gustarile pe baza de coca dospita, acesti melci aromati sunt perfecti. De regula, dispar cam 4 bucati deodata 😀 Poti sa ii servesti in orice situatie asemanatoare cu foamea 🙂 – dimineata cu lapte, ca o gustare la pranz cu sana sau iaurt de baut, ori seara, evident tot cu lapte.

Trebuie sa spun din capul locului, ca acesti melcisori aromati sunt extraodinari de gustosi calzi! Sunt la fel de buni dupa ce se racesc, insa calzi sunt pufosi, moi, incat iti vine sa iti mananci si degetele 😉

Anunțuri

3 răspunsuri la „Melci cu scortisoara sau Cinnamon Rolls

  1. Bre am inceput sa-mi maninc degetele de pofta cornutilor astia rusinosi pe care nui am.!!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s